Despre Țărăncuță:)

Numele meu adevărat este frumos. Mama mi l-a ales.

Sunt o țărăncuță care adoră viața la sat. Țărăncuță cu buzele “boite”, unghiile făcute, fustița presirovcă călcată perfect și cu un vocabular liber, așa că dați-mi voie să vorbesc cu țărănisme, regionalisme, rusisme si poate chiar cu cruceamăsisme.

La noi în sat oamenii nu vorbesc ca în cărți, nu-s fini ca aristocrații, nu-s trendy și nici fashion, nu-s șmecheri și nu vorbesc cu apropouri.

Sătenii mei sunt oameni simpli și eu îți voi face cunoștință cu fiecare în parte. Îți voi spune de ce Țușca nu are closet, de ce trebuie să taci când nenea Sașa-i beat, de ce Mămunea Ileana fierbe rachiul cu noaptea-n cap, de ce vecina mea mulge de la vaca 10 litri de lapte, dar predă 20, de ce la țară ceru-i mai senin, somnul mai dulce, sexul mai pasional, prieteniile mai durabile și……multe alte secrete…

Ești oaspete binevenit în satul meu, așa că îți cer să respecți fiecare țăran care îți iese în cale. Acceptă vocabularul nostru, admiră-ne obiceiurile, amuză-te de întâmplările noastre de zi cu zi, urmărește-ne și implică-te în comunitatea noastră. Dacă ceva nu-ți place, ieși din satul nostru fără să lași murdărie în urma ta.

P.S. Țărăncuța Veselă este un personaj. S-a născut în capul meu în vara anului 2013. Este un blog vesel pentru oamenii deschiși la minte, cu simțul umorului și pentru cei care știu să citească printre rânduri.  Unele istorioare sunt din viața mea, în altele m-am inspirat din peripețiile prietenilor, colegilor și sătenilor mei. Deși textele mele sunt pline de arhaisme și țărănisme, blogul este DOAR pentru oamenii inteligenți –  și asta pentru că o minte mai mică decât o bumbărează de oaie nu are cum să „rugume” un text plin cu subânțelesuri. Tătica m-a învățat că trebuie să știu să vorbesc și cu oamenii deștepți, dar și cu cei proști. (Tat-ăi, bate-mă, da de data asta nu te ascult) Blogul Țărăncuța Veselă este destinat persoanelor care știu ce înseamnă un pamflet. Este blogul MEU, așa că scriu ce vreau și cum vreau – cu „ghini”, cu „combinașcă” „toletă” „potnaves” „țâțarnic” și chiar „chi*** mă-sî”! Așa se vorbește la mine în sat! Așa-mi place să scriu!

Da, pseudonimul mi se potrivește – sunt o Țărăncuță Veselă!

Bine ai venit la mine-n sat!

 

41 de gânduri despre „Despre Țărăncuță:)

Adăugă-le pe ale tale

   1. despre rachiu cu noaptea-n cap, cer senin si zari albastre stiu mai multi, dar iata sexul in sat si, mai ales, pasional – suna promitator 🙂 iata de unde aceasta curiozitate

    Apreciază

   2. a apărut o mică problemă…nu știu cum, dar maică-mea m-a zăpsât că mi-am făcut blog și a început să citească fiecare cuvânțel scris de mine. Citește până și comentariile!!! Evident, îi plac coțcăriile scrise de mine, da parca ni-i rușâne să scriu despre sex 😦 Ei și cum să procedez eu acum?!

    Apreciază

 1. skimbo pe mama 😉
  foarte curios si bine scris…
  poate ai si niste scenarii petru baietii care filmeaza bine?
  vezi bine ca e serios… se fac fime si-n satucurie noastre…

  Apreciază

 2. Frumos scrii …imi alini dorul de țară ..si de casă…continuă cu scrisul , te citesc cu placere! 🙂 te imbratisez cu drag si sa stii ca mi-ai facut ziua mai frumoasa cu postările tale…:*

  Apreciază

 3. Jupâneasă dragă bine te-am citit!
  Faină eşti, să-i trăieşti mamei, să-i trăieşti bunicii, să-i trăieşti lui jupân dumisale şi mai ales coconilor.
  Iar ei să-ţi trăiască alături ani buni şi fericiţi şi să se bucure de blândeţea şi veselia dumneata.
  Şi eu mi-s ţărancă, de pe lângă Călugăreni, dar pe mine m-a furat un vânt şi m-a dus în Bucureşti.

  Apreciază

  1. Jupâneasă, bine te-am citit și eu:) Păi, în călătoria cititului te-ai abătut cam depărtișor de la Bucureștiul netăluță. Mă bucur că ai gustat din dulceața vocabularului țărănesc. Mai intrați pe la noi. prin Basarabia. Suntem primitori și întotdeauna bucuroși de oaspeți:)

   Apreciază

   1. Am primit de la o prietenă un link către una dintre postările domnietale şi am lăsat tăte documentele baltă, casa nemăturată, vasele în chiuvetă şi rufele nespălate până am gătat blogul cesta, care fix la casa inimii mi-a ajuns.
    Acum sper să te pot citi cât de repede.

    PS te invit şi eu pe la Bucureştiul meu cel care se zbate aiurea.

    Apreciază

   2. Mi-aș dori să urc într-o zi în mașină, să trec vama și să opresc drept la poalele munților Făgăraș. Să urc și să cobor. Cu mașina și pe jos. Să tac și să strig. E o zonă în care n-am fost, dar atâtea am auzit și citit, încât a devenit destinația mea de vis. Poate ajungem și pe la București, mai știi…?! :))

    Apreciază

 4. Imi place blogul tau, l-am descoperit recent. Citeam intr-un articol ca vrei sa mai umbli la setari si nu stii cum. Daca vrei, te ajut cu orice ai nevoie, am blog de 5 ani pe wordpress si am mai invatata una-alta. Imi plac regionalismele folosite de tine, eu sunt din iasi si inteleg cam 90% din ce scrii :))

  Apreciază

 5. Am ramas profund impresionata de cele povestite de tine , multe din ele parca sunt din viata mea , cind citeam aveam impresia ca descrii satul, vecinii mei. Astept cu nerabdare alte postari.

  Apreciază

 6. nu știu di unde țio vinit ideea asta da iaca mă țîi lichită di sticlî ultima jiumate de ceas… maladeț! principalu să șiți ferișiți…. 🙂 Scuze pentru greșeli, dar chiar vesele sunt poveștioarele și triste în același timp, căci mă apucă un dor de casă și ograda bunicilor. Multe postări în continuare și sănătate familiei

  Apreciază

 7. Doamne cat de bine scrii,mi-ai descruntit fruntea cat aștept sa îmi crească cozonacul😊,mi-ai adus aminte ce copilărie frumoasa am avut și de satul în care am crescut(Giurgiulesti),cat de frumos era.Mult succes în continuare și abia aștept sa mai citesc cate ceva printre toate pregătirile de sărbători.o zi faina.

  Apreciază

 8. Salut, Ţărăncuţ-o! Întâmplător am dat de blogul tău, dar nu regret: o porţie de umor pentru o bună dimineaţă şi câte amintiri… Mulţumesc pentru amintirile ce mi-a răscolit în suflet.

  Apreciază

Hai, scrie, nu te rușâna!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: