Când, prin faptele sau vorbele lor, copii omoară alți copii…

Să calci o adolescentă în picioare și să te piși de sus, peste corpul ei, doar pentru că este transgen, asta-i atât de trist, groaznic, josnic și inuman. La două luni de la incident, ieri, fata s-a sinucis.

Ce fel de oameni sunteți voi? Ce fel de copii creșteți dacă își hărțuiesc colegii până la suicid?

Colegii fetei trans, cei care au trântit-o la pământ, au călcat-o în picioare și au urinat peste ea, au primit acasă o educație. Greșită educație dacă, cel mai probabil, faptele lor au determinat o ființă umană să se sinucidă. Cei care au hărțuit-o vor trebui să trăiască mai departe cu moartea acestei fete pe conștiință. Și nu le va fi ușor. Aceasta este o traumă inclusiv pentru ei, pentru că, fără să-și dea seama, au constrâns pe cineva să se sinucidă.

Cine sunteți voi să judecați o persoană doar pentru simplul fapt că este transgen? Cum ați ajuns homofobi? De ce le transmiteți copiilor voștri convingerile homofobe și ideile despre rolurile tradiționale de gen?

E trist că ajungem să discutăm despre victima unui bullyng grav când deja este prea târziu, când victima s-a sinucis.

Cine sunt transgenderii sau persoanele trans

În mod normal, o persoană care se naște cu penis este identificată ca gen masculin, în timp ce una cu organe genitale feminine este identificată ca fiind de gen feminin. Sunt însă anumite persoane care simt că genul lor este diferit de cel atribuit la naștere, adică sexul atribuit la naștere nu se potrivește cu identitatea lor de gen sau cu ceea ce simt în interior. Aceștia sunt transgenderii sau persoanele trans.

Și pentru că mulți nu știu ce-i asta disforie de gen, probabil că nu știu nici că identitatea de gen nu are nicio legătură cu orientarea sexuală. Adică poți fi trans și să fii atras de același sex sau de sexul opus.

Ridicol ca, având acces la internet și la surse de informare, lumea nu știe ce-i asta disforie de gen și judecă aceste persoane umilind, judecând și folosind mijloace de constrângere la suicid.

Părinții acelor adolescenți hărțuitori la fel sunt hărțuitori și homofobi, iar copiii au preluat comportamentul și ideile văzute în familie.

Măcar dacă la școală s-ar preda educația sexuală… Când în anul 2005 în programul școlar a fost introdusă disciplina „Deprinderi de viață”, organizațiile creștine subordinate Bisericii Ortodoxe au criticat dur această inițiativă și au organizat proteste, pentru că, spuneau ei, subiectele legate de viața sexuală, pubertate, boli sexual transmisibile, droguri, țigări etc., sunt „păgâne și de propagare a desfrâului”. Într-un final, disciplina a fost trecută pe lista cursurilor opționale, iar astăzi ne mirăm cum de s-a ajuns la situația în care un copil decide să moară…

Ce-i cu societatea asta în care trăim?…

Groaznic când un adolescent urinează peste corpul altui adolescent.

Și-i așa de trist când, prin faptele sau vorbele lor, unii copii omoară alți copii.

Sursa foto: Roma Yandolin. Atac fizic asupra unei fete homosexuale, comis în timpul unui protest

2 gânduri despre „Când, prin faptele sau vorbele lor, copii omoară alți copii…

Adăugă-le pe ale tale

  1. ”Cei care au hărțuit-o vor trebui să trăiască mai departe cu moartea acestei fete pe conștiință. Și nu le va fi ușor.” – ași vrea să cred. Dar, privind la ce se întâmplă în jur (și la noi, și la vecini) – mă tem că vor adolescenții respectivi vor păși ușor peste situație, poate chiar luând în derâdere și considerând-o una logică. Căci nu ajungi să să poți da cu piciorul sau urina peste un om așa, dintr-o dată. E nevoie de o calicire sistematică a sufletului.
    Și mă întreb – cum am reușit să devenim astfel, unii din noi? Homo sapiens…?

    Apreciază

  2. Sunt ortodox și mă dețin de valorile creștine, ceea ce nu pot spune despre criminalii aceștia și părinții lor. Da, pentru mine persoanele din grupul lgbt sunt rătăcite, dar și ele sunt aproapele meu, eu îi iubesc și le vreau binele. Cel mai paradoxal e că ele nu fac nimănui un rău mai mare decât fumătorii în public sau beții la volan. Dece pe aceștia nimeni nu-i calcă-n picioare și nu-i urinează?

    Apreciază

Hai, scrie, nu te rușâna!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: