8 martie! Sărbătoare! Roşu în calendar! Tăt îi zaibi#i!

Mă trezesc în dimineaţa de 8 mart, da camera îi plină cu baloane în formă de inimă pe care scrie “я тебя люблю”. Soarele bate drept în fereastra mea şi în buchetele de baloane roşii  care, de la atâta căldură, încep să pută a gandoane ieftine care se făceau pe vremea lui Hruşciov. Cu mirosul de râzână în nas, îmi fac drum printre baloane şi mă duc la baie. Iaca na! Când las izmenele pe vine, observ oglinda plină  cu hârteuţe cu mesaje de dragoste, încleiate haotic peste tot.

“Te iubesc, kisa”

“Tu eşti petala trandafirului meu”.

“Zaia, tu eşti smântâna din borşul meu”

“Mi-ai încălzit inima ca un ogheal de lână în mijlocul iernii”

„Pentru tine bat botu la orice mrazi!”

„Tu eşti prinţăsa mea, kisa”

“Te eşti păsărica care aduce primăvara”

„Tu eşti materia cenuşie. Eu sunt hormonul fericirii”

„Tu eşti cosmosul, eu sunt racheta”

“Tu eşti corabia, eu oceanul. Hai ş-om pluti amândoi”

„Tu eşti floarea. Eu sunt albina. ”

“Eu îs maşina, tu eşti ruliu. Virează pân la cuhne:)”

În colţul drept a desenat cu rujul meu roşu o inimioară.

Nimic de zis, tare plăcut pe suflet. Numai că “plăcutul” ista ni-o ieşât pe ochi când am început să dezlipesc mesajele de pe oglindă şi am văzut ce urme rămân!!! Scot şâpuşorul cu soluţie de spălat sticlele şi încep a freca. “Inimioara” am spălat-o tare greu. Am frecat vreo 10 minute. Ascund rujul în sertarul de jos. Până mâine. Să nu-l pălească romantismul şi să mai deseneze vreo două inimioare.

“Virez ” şi cobor scările la primul etaj. Ca să nu mă rătăcesc, iubi mi-a făcut o cărare din petale de trandafir.

Toate scările, petale.

În coridor, petale.

La bucătărie, petale.

El stă la masă, zâmbind. Alături de el un buchet frumos de lalele. Mi le oferă împreună cu pupul cela al lui dulce, cu miros de aftershave. Mă topesc. El mă invită galant la masă.

Mi-a pregătit paste Franzeluţa cu multă brânză de oi şi ceapă caramelizată, taman aşa cum îmi place. Romantismul pluteşte în aer. Mai pluteşte şi nişte fum de ceapa arsă, dar mă fac că nu observ. După ce au fost spuse toate cuvintele dulci, el se ridică de la masă, îmi zâmbeşte şiret şi îmi zice: “te aştept în pat, kisa”. Iuhuuu! Ce-o să fie amuuuuuş! Abia aştept! Trala-la-laaaa!!! Încep să îngân un cântec vechi, rusesc, aiurit şi prostesc, dar tare la temă:

Секс секс как это мило
Секс секс без перерыва
Секс секс как это мило
Секс секс

Strâng masa, spăl cratiţa, tigaia, linguri,furculiţe, sita de scurs macaroane şi tot ce a mai folosit pentru a-mi pregăti un dejun delicios. Spăl tot, şterg, pun la loc. Gata, îi curat.

Mă uit că petalele de trandafir împrăştiate pe jos încep să-şi schimbe culoarea şi devin negricioase. Mă îngrijorez. Există riscul să se murdărească podeaua. Mă înarmez cu mătura şi făraşul şi peste o oră, tot romantismul de pe podeaua din casă ajunge în găleata cu gunoi. Gata, se poate de odihnit, că totuşi îi 8 martie, cu roşu în calendar şi liber de la muncă. Când ajung în pat, noutate: “Kisa, o sunat mama mea. Acuş vine să te felicite. La prânz…”. Evident că nu am zis în glas ce am spus în gând, dar m-am întors la bucătărie şi am început să pregătesc prânzul. Că doar vine soacră-mea!

După ce a plecat şi ea, iar strâns masa, spălat blide, măturat, pus tot la loc. Huh…se poate şi de dus în pat … Că doar îi 8 mart, sărbătoare, roşu în calendar şi liber de la muncă.

Ba nu. Amuş vine frate-su să mă felicite. La cină.

“Kisa, dacă tot azi avem liber de la lucru, hai să facem pizza de aceea gustoasă, de care faci doar tu. Tu faci cea mai delicioasă pizza! Aur tu eşti la mine, kisa!”

Am făcut pizza. 4 blaturi. O mâncat frate-su şi a confirmat că “zaia face cea mai delicioasă pizza”. Ei, capeţ, nu încăpeam în îzmene de fericire de la aşa complimente!

După asta iar strâns, spălat, măturat, pus la loc.

Seara târziu am urcat în sfârşit în pat.

Slava domnului că a trecut 8 mart. Sărbătoare. Roşu în calendar. Liber de la muncă.

O venit languros lângă mine şi ca o mâţă flămăndă care întinde lăbuţa să ciordească o bucată de cârnaţ de pe masă,ni-o băgat mâna în pijama căutând o ţâţă de „kisă”, pe care eu special am ascuns-o într-un sutien! Când o dat de stratul gros de paralon, s-o oprit şi s-o uitat nedumerit la mine. El deam ştie, eu ascund ţâţa în sutien numai într-un singur caz!

– Da di şi eşti supărată, kisa?! Azi doar aşa o zi frumoasă! 8 mart! Sărbătoare! Roşu în calendar! Liber de la muncă! Romantic! Petale! Iaca şi un săx amuş îi zamutim! Parcă tăt o fost zaibisi, kisa!

– Ap tăt o fost zaibisi! Şi baloanele, şi mesajele, şi petalele, şi dejunul, şi soacră-mea,  şi „8 mart! Sărbătoare! Roşu în calendar! Liber de la muncă!

Dar tare ar mai fi fost zaibisi numa cu macaroane, lalele şi sex la podele.

6 gânduri despre „8 martie! Sărbătoare! Roşu în calendar! Tăt îi zaibi#i!

Adăugă-le pe ale tale

  1. Dap shi mai rușine …soacra, pizza, strins si spălat, ca nici a roșu’n calendar deja nu ne mai este ….. Mai scrie, Țărăncuța , ca mi-ai
    iosif, si cred ca nu numai mie )

    Apreciază

Hai, scrie, nu te rușâna!

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑